Sisustusideat

Sisustaminen on kivaa ja innostavaa. Joskus se on aikaa vievää. Toisinaan työlästä. Lopputulos on useimmiten palkitsevaa.

Tänne olemme koonneet iloksesi sisustusideoita ja vinkkejä mattojen käytöstä eri tiloissa. Otamme myös mielellään vastaan sinun ajatuksiasi ja jos haluat jakaa jonkun kuvan meidän ja muiden sisustajien kanssa, lähetä se meille sähköpostiin, niin tilaisuuden tullen laitamme sen myös tänne näkyviin.

Virkistävää sisustusiloa!

Kotimaton tiimi

 

 

Vaaleaan sisustukseen voit tuoda väriä matolla ja kokonaisuus toimii hyvin. Kuvassa kotimainen Vieno-matto, jonka materiaalit ovat pellavaa ja puuvillaa, josta 80% on kierrätettyä.

Matto kokoaa kalusteet kokonaisuudeksi niin olohuoneessa kuin ruokailutilassakin. Matolla voi tehdä tilaan kätevästi myös omia alueita eri kalusteille.

Pöydän alle kannattaa valita matto, jolle tuolit mahtuvat myös ulosvedettäessä. Näin maton reuna ei hakrista eikä rispaannu tuolinjaloista.

Kuvissa Elysee-nukkamatto   ja Honka-paperinarumatto.

Eteisessä ja muissa kovan kulutuksen paikoissa Balanssi on varma valinta

Eteisessä helppous ja puhdistettavuus on avainasemassa, kun mattoa valitaan. Sileä pinta on helppo imuroida ja tarvittaessa pyyhkäistä puhtaaksi. Kenkien mukana saattaa tulla hiekkaa ja kosteutta, joten maton täytyy kestää kulutusta ja märkyyttä.

Toimistoissakin käytettävä Balanssi on yksi varma valinta eteistiloihin. Kokoja aina 4 metrin leveyteen saakka.

 

Eteiseen myös sisalmatto on tyylikäs ja kestävä vaihtoehto. Sitä ei kuitenkaan suositella ihan ensimmäiseen tuulikaappiin ulkoa tullessa, koska se luonnonkuidulle ominaisesti saattaa kutistua kastuessaa. Kun matto kutistuu vain kastuneista paikoista, voi se alkaa kupruilla. Tähän auttaa usein koko maton peseminen, jolloin matto kutistuu joka kohdasta tasaisesti. Sisalin käyttäytymiseen vaikuttaa paljon myös sidos, jolla matto valmistettu. Paksummat sidokset ovat joustavampia, jolloin matto pysyy kuosissaan varmemmin.

Makuuhuoneessa levätään, joten ympäristön rauhallisuus on tärkeää. Tekstiili myös pehmentää tilaa.

Nukkamatto on pehmeä jalan alla. Nukkamattoon voi tehdä kuvioita myös leikkaamalla, kuten tässä kuvassa.

Kerro kaverille: