Sisustusideat

Sisustaminen on kivaa ja innostavaa. Joskus se on aikaa vievää. Toisinaan työlästä. Lopputulos on useimmiten palkitsevaa.

Tänne olemme koonneet iloksesi sisustusideoita ja vinkkejä mattojen käytöstä eri tiloissa. Otamme myös mielellään vastaan sinun ajatuksiasi ja jos haluat jakaa jonkun kuvan meidän ja muiden sisustajien kanssa, lähetä se meille sähköpostiin, niin tilaisuuden tullen laitamme sen myös tänne näkyviin.

Virkistävää sisustusiloa!

Kotimaton tiimi

 

 

Vaaleaan sisustukseen voit tuoda väriä matolla ja kokonaisuus toimii hyvin. Kuvassa kotimainen Vieno-matto, jonka materiaalit ovat pellavaa ja puuvillaa, josta 80% on kierrätettyä.

Matto kokoaa kalusteet kokonaisuudeksi niin olohuoneessa kuin ruokailutilassakin. Matolla voi tehdä tilaan kätevästi myös omia alueita eri kalusteille.

Pöydän alle kannattaa valita matto, jolle tuolit mahtuvat myös ulosvedettäessä. Näin maton reuna ei hakrista eikä rispaannu tuolinjaloista.

Kuvissa Elysee-nukkamatto   ja Honka-paperinarumatto.

Eteisessä ja muissa kovan kulutuksen paikoissa Balanssi on varma valinta

Eteisessä helppous ja puhdistettavuus on avainasemassa, kun mattoa valitaan. Sileä pinta on helppo imuroida ja tarvittaessa pyyhkäistä puhtaaksi. Kenkien mukana saattaa tulla hiekkaa ja kosteutta, joten maton täytyy kestää kulutusta ja märkyyttä.

Toimistoissakin käytettävä Balanssi on yksi varma valinta eteistiloihin. Kokoja aina 4 metrin leveyteen saakka.

 

Eteiseen myös sisalmatto on tyylikäs ja kestävä vaihtoehto. Sitä ei kuitenkaan suositella ihan ensimmäiseen tuulikaappiin ulkoa tullessa, koska se luonnonkuidulle ominaisesti saattaa kutistua kastuessaa. Kun matto kutistuu vain kastuneista paikoista, voi se alkaa kupruilla. Tähän auttaa usein koko maton peseminen, jolloin matto kutistuu joka kohdasta tasaisesti. Sisalin käyttäytymiseen vaikuttaa paljon myös sidos, jolla matto valmistettu. Paksummat sidokset ovat joustavampia, jolloin matto pysyy kuosissaan varmemmin.

Olisiko aika päivittää yrityksen sisäänkäyntiä?

Sisäänkäynti antaa ensivaikutelman koko yrityksestä. Siihen kannattaa siis hieman panostaa. Halutessanne voimme Seinäjoen ympärystössä tulla tekemään ilmaisen kartoituksen yrityksenne tilanteesta ja sen pohjalta antaa ehdotuksen matoista.

Laita viestiä tai soita, niin sovitaan tarkemmin ajankohdasta.

Iso matto rajaa kalusteita omiksi alueiksiin ja ryhmikseen. Tyylikkyyttä saa helposti ja nopeasti oikeilla mattovalinnoilla.

Räsymatto-lattiatyyny on kestävä ja rento oleilualusta. Sopii niin luovaan työskentelyyn kuin päiväkotiinkin. Opiskelijan kämppäkin saa näistä kivoista tyynyistä pirteän lisän.

Kotimaisia mattoja on vielä olemassa, katso vaikka:

Pellava-puuvillainen Vieno matto on ihanan perinteinen ja moderni yhtäaikaa. Design Mervi Pesonen.

Pahka puuvillamatto on tukeva matto, jossa on tyyliä. Design Liina Blom.

Puuvillamatto Selja on esimerkki mattosarjasta, jossa on laaja väri- ja kokovalikoima. Puuvillasta 80% on kierrätettyä.

Puuvilla-narurinarumattoa eri muodoissa. Tässä trikoota ja paksua paperinarua. Puuvillakanttaus päissä.

Puuvilla-paperinarumatto kerratusta puuvillakuteesta ja ohuemmasta paperinarusta. Siisti ja melko tasainen pinta.

Väri-ilottelua kotimaisilla puuvillamatoilla. Omatkin väriversiot onnistuvat.

Keittiö on kodin sydän, sanotaan.

Tässäpä muutamia varteenotettavia vaihtoehtoja keittiöön:

Wave muovimatto on laadukas ruotsalainen Horredsin mallistosta. Päät prässätty, joten hapsuja ei ole. Useita värejä ja kokoja.

Villa on helposti puhdistuvaa ja siksi se on käyttökelpoinen luonnonmateriaali myös esimerkiksi ruokapöydän alla.

Kuvassa on ”hanhen silmä” kuvioinen kudottu drurrie villamatto, joka on tiivistä laatua.

Sileäpintaisia monitoimimattoja on useita malleja. Tässä Savanna.

Plolypropeeni on helppo puhdistaa ja sen värit kestävät hyvin valoa. Eikä se homehdu, joten erinomainen myös terasseille.

Puuvillamatto on edelleen käyttökelpoinen myös keittiössä. Tarvittaessa maton pintaan voi suihkuttaa lianhylkimisaineen, jolloin puhdistus on helpompaa.

Makuuhuoneessa levätään, joten ympäristön rauhallisuus on tärkeää. Tekstiili myös pehmentää tilaa.

Nukkamatto on pehmeä jalan alla. Nukkamattoon voi tehdä kuvioita myös leikkaamalla, kuten tässä kuvassa.

Kerro kaverille: