Ritirati Räsymatto

Alk. 177 

Suomessa valmistettu räsymatto on puuvillaa. Pirteät värit tuovat moniväriseen mattoon iloa ja eloa mattoon. Musta-valkosävyinen puolestaan on tyylikkään rauhallinen. Tämän maton voit pestä vaikka mattolaiturilla.

Toimitusaika 22 päivää

Syötä haluamasi mitat (leveys x pituus)

xcm

Syötä haluamasi pituus

cm

Kerro kaverille:

Tuotekuvaus

Ritirati on perinteinen räsymatto puuvillasta. Matto valmistetaan kuten mummon matot aikanaan: leikataan kankaasta kude, joka sitten kudotaan matoksi, solmitaan hapsut maton päissä, viimeistellään ja toimitetaan asiakkaalle.
Ennen kuteen leikkaamista, Ritirati-matossa eriväriset ja eri pituiset kankaat lajitellaan ja ommellaan ensin yhteen, jolloin saadaan aikaiseksi maton meleerattu väritys.

Valmistus Suomessa takaa korkean laadun. Matto kudotaan tilauksesi mukaan juuri sinulle pienessä, ammattitaitoisessa kutomossa Suomessa.

VM-Carpet

Viita-ahon mattokutomon perustivat Arto ja Aila Viita-aho vuonna 1973 Lappajärven rannalle, Karvalan kylään. Kutomossa tehtiin mm. räsymattoja jo heti alusta lähtien, myöhemmin mukaan tulivat myös nukka- ja villamatot, puuvilla, sisal ja pellava.

Arto Viita-aho oli innovatiivinen yrittäjä, jolla oli jatkuvasti kehittämisideoita työnalla ja tämä perinne on jäänyt yrityksen dna:han edelleenkin. VM Carpet on panostanut hyvään suunnitteluun alusta lähtien, Suomen eturivin suunnittelijoiden kanssa yhteistyötä kutomo on tehnyt jo 20 vuotta. Tänään VM-Carpet on Suomen suurin kutomo, jolla on edelleen omaa tuontantoa Lappajärvellä.

Hoito-ohjeet

Säännöllinen imurointi. Tahrat poistetaan tuoreeltaan puhtaalla, kostealla liinalla. Pesu-ohje: Tasovesipesu max. 30°C miedolla pesuaineliuoksella ja pehmeällä harjalla. Huolellinen huuhtelu runsaalla vedellä. Kuivataan ilmavasti. Puuvilla kutistuu pesussa noin 5%.

Materiaali

Puuvilla