Ilona Puuvillamatto

Alk. 135 

Ilona on nimensä mukaisesti iloinen ja piristävä puuvillamatto värikkäine raitoineen.

Ilona on kokonaan Suomessa valmistettu. Kuteet on ensin kudottu ontelokuteeksi, Lappajärven Värjäämössä värjätty vyyhdellä, jolloin kude esikutistuu sekä kudottu ja viimeistelty Pohjanmaalla. Esikutistettu kude varmistaa että matto pitää paremmin mittansa myös pesun jälkeen.

Kude on 80% kierrätettyä puuvillaa.

Toimitusaika 20 päivää

Syötä haluamasi mitat (leveys x pituus)

xcm

Syötä haluamasi pituus

cm

Kerro kaverille:

Tuotekuvaus

Pirteä ja iloinen puuvilla tuo piristystä koko sisustukseen. Ilonan kude on 80% kierrätettyä puuvillaa, 20% pes, joka lisää kestävyyttä. Kude on Suomessa valmistettu ja värjätty puhtailla, sertifioiduilla väriaineilla Lappajärven Värjäämössä.

Ilona on matto, jonka voi pestä vaikka mattolaiturilla. Kuivatus tasaisella alustalla ilmavasti ja varjoisassa paikassa.

Lappajärvi

Kauan kauan sitten putosi taivaalta meteoriitti, iskeytyi keskelle pohjanmaan lakeutta ja muodosti Lappajärven. Se on pohjalaismaakuntien suurin järvi ja Euroopan suurin kraatterijärvi. Nyt kraatterijärven rannoilla nauttivat syvistä viileistä vesistä lukuisat mökkeilijät ja kalastajat. Vedestä onkin hyvä nauttia, koska se on erityisen pehmeää meteoriitin iskun jäljiltä. Se nimittäin sai aikaan zeoliitin muodostumista järven pohjaan, mikä pehmentää edelleen järven vettä. Jos joskus käyt uimassa Lappajärvessä, huomaat tämän. Hiukset ovat ihanan pehmeät eikä iho kuiva pidemmästäkään kylpemisestä Lappajärvessä.

Karvalan kylä

Yrityksemme nimi Karvala Oy on kunnianosoitus pienelle maalaiskylälle Pohjanmaalla, johon yrityksen juuretkin juontavat.  Karvalan kylä on Lappajärven rannalla. Kylä sai nimensä verkonkutojien perheeltä, joka aikoinaan asutti aluetta. Kalaverkot nimittäin valmistettiin eläinten karvoista, kuten hevosen jouhista. Vireällä paikkakunnalla on  asukkaita reilut 3000 ja Karvalasta matkaa kunnan keskustaan 12 kilometriä. Kun Karvalan kylässä lähdetään kauppaan, ei ovia edelleenkään tarvitse panna lukkoon, naapureita tervehditään kylänraitilla ja kahville saa poiketa.

Hoito-ohjeet

Imurointi ja tuuletus tarvittaessa.
Tasovesipesu 30°C värillisten tekstiilien hienopesuaineella. Huolellinen huuhtelu runsaalla vedellä. Voit poistaa ylimääräisen veden lastalla tai telapuristimella. Kuivatus ilmavasti tasolla varjoisassa paikassa. Vältä suoraa auringonvaloa, koska se haalistaa helposti värejä.

Materiaali

Kierrätettyä puuvilla 80%, pes 20%.

Saatat myös pitää...