Satine Nukkamatto

Alk. 136 

Elämää kestävä nukkamatto miellyttävän pehmeällä nukalla. Matto on elävän näköinen, koska sen nukka kaartuu käytön mukaan ja valo taittuu nukasta eri tavoin eri kulmasta. Satinen voit huoletta laittaa kovaankin kulutukseen, se ei siitä säikähdä. Matto on mukava jalalle ja silti riittävän matala, että sen voi laittaa useimpien ovien eteen ilman, että se vaikeuttaa oven avaamista.

Satine sopii niin kotiin kuin julkisiin tiloihinkin. Erinomainen esimerkiksi aulatilojen istuinryhmissä ja neuvotteluhuoneissa. Parantaa myös akustiikkaa.

Laaja kokovalikoima ja omat mitat mahdollisia 4 metrin leveyteen saakka. Sopii myös kokolattiamatoksi.

Toimitusaika 22 päivää

Syötä haluamasi mitat (leveys x pituus)

xcm

Syötä haluamasi pituus

cm

Kerro kaverille:

Tuotekuvaus

Satine-matto kestää kovaakin kulutusta ja näin sopii myös julkisiin tiloihin. Sen nukka on lujaa polyamisia ja pohjassa liukumista estävä EVA, joka sopii kaikille lattioille, on hajuton eikä jätä jälkiä lattiaan. Voit tilata VM-Carpetin Satine-maton myös omilla mitoilla. Nukkapinta on valmistettu EU:ssa, EVA-pohja, kokojen leikkaus ja viimeistely tehdään Suomessa.

Halutessasi maton kokolattiamattona, ota yhteyttä asiakaspalveluumme: kotimatto@kotimatto.fi

VM-Carpet – Arto ja Aila Viita-aho perustivat mattokutomon vuonna 1973. Samalla ystävällisellä ja rehellisellä mutta innovatiivisella asenteella valmistetaan VM Carpetin matot edelleen.

Viita-ahon Mattokutomon alkuvaiheisiin liittyy hauska tarina: Vuonna 1975 Arto Viita-aho päätti ystävänsä Harri Kujalan kanssa ostaa matonkuteita Ruotsista vasta avatulle mattokutomolleen.  Harri Kujala sai ruotsinkielentaitoisena soittaa puhelun, josta ensimmäisen keskusneiti yhdisti paikalliselle nimismiehelle. Seuraava puhelu osui huonekaluliikkeeseen nimeltä Ikea. Matonkuteita ei löytynyt, mutta supliikkina miehenä Harri möi ensimmäisen ison tilauksen melkein siltä istumalta. Sillä tiellä ollaan edelleen, samalla ystävällisellä ja iloisella, mutta tarkalla, rehellisellä ja innovatiivisella asenteella valmistetaan VM Carpetin matot edelleen.

Mattokutomo

Viita-ahon mattokutomon perustivat Arto ja Aila Viita-aho vuonna 1973 Lappajärven rannalle, Karvalan kylään. Kutomossa tehtiin mm. räsymattoja jo heti alusta lähtien, myöhemmin mukaan tulivat myös nukka- ja villamatot, puuvilla, sisal ja pellava. VM Carpet on panostanut hyvään suunnitteluun alusta lähtien, Suomen eturivin suunnittelijoiden kanssa yhteistyötä kutomo on tehnyt jo 20 vuotta.

Lappajärvi

Kauan kauan sitten putosi taivaalta meteoriitti, iskeytyi keskelle pohjanmaan lakeutta ja muodosti Lappajärven. Se on pohjalaismaakuntien suurin järvi ja Suomen suurin kraatterijärvi. Nyt kraatterijärven rannoilla nauttivat syvistä viileistä vesistä lukuisat mökkeilijät ja kalastajat.

Karvalan kylä

VM Carpetin ja Viita-ahon perheen koti on Karvalan kylä Lappajärven rannalla, kylä sai nimensä verkonkutojien perheeltä, joka aikoinaan asutti aluetta. Kalaverkot nimittäin valmistettiin eläinten karvoista, kuten hevosen jouhista. Vireällä paikkakunnalla on  asukkaita reilut 3000 ja Karvalasta matkaa kunnan keskustaan 12 kilometriä. Kun Karvalan kylässä lähdetään kauppaan, ei ovia edelleenkään tarvitse panna lukkoon, naapureita tervehditään kylänraitilla ja kahville saa poiketa.

Hoito-ohjeet

Säännöllinen imurointi. Tahrat poistetaan tuoreeltaan puhtaalla, kostealla liinalla. Pesu-ohje: Kuivapesu vaahdolla tai hellävarainen tasovesipesu max. 30°C miedolla pesuaineliuoksella ja pehmeällä harjalla. Ei liotuista eikä kovaa hankausta. Huolellinen huuhtelu runsaalla vedellä. Kuivataan ilmavasti. Ei saa taittaa.

Materiaali

Nukka: Polyamidi
Pohjaus: EVA