Lumia meleerattu Puuvilla-paperinarumatto

Alk. 86 

Kestävä Lumia matto olohuoneeseen, makuuhuoneeseen, käytävälle, keittiöön, lastenhuoneeseen tai mihin vain haluat laadukkaan kotimaisen maton. Kaksin puolin käytettävä matto toimii erinomaisesti myös lattialämmitteisillä lattiolla.
Nyt myös kauniit, trendikkäät värit meleerattu pellava ja meleerattu vaaleanharmaa muiden meleerattujen eli vähän kirjavien värien lisäksi.
Kotimainen Lumia puuvilla-paperinarumatto on pölyämätön, tiivispintainen ja laadukas matto, joka valmistetaan pitkällä kokemuksella ja ammattitaidolla Pohjanmaan lakeuksilla.

Helppo imuroida ja pitää siistinä. Pitkäikäinen matto on hillityillä, kapeilla raidoilla elävöitetty. Leveämpi raita noin 1 cm puuvillakudetta ja välissä ohut paperinaru. Puuvilla on kierrätettyä.

Lumia sopii erityisesti sinne, mihin halutaan kaunis, seesteinen ja helppohoitoinen matto. Myös pyöreänä ja omilla mitoilla aina 160 leveyteen saakka. Pituutta saa tarpeen mukaan.

Lumia matolle on myönnetty Suomalaisen työn liiton avainlippu-tunnus.

Matto on puuvillakantattu ympäri. Valmistettu Suomessa.

Toimitusaika 16 päivää

Syötä haluamasi mitat (leveys x pituus)

xcm

Syötä haluamasi pituus

cm

Kerro kaverille:

Tuotekuvaus

Kotimainen LUMIA puuvillamatto on kudottu kerratusta puuvillakuteesta ja paperinarusta. Maton tiivis pinta on helppo imuroida ja puhdistaa. Matto on pölyämätön ja tasovesipestävä.

Leveydet 80 cm, 140 cm ja 160 cm. 160 cm leveyteen saakka omatkin mitat onvat räätälöitävissä.

Mattojen valmistus vaatii paljon käsityötä ja ammattitaitoa. Kotimaisen Lumia maton valmistus tapahtuu Pohjanmaalla. Lanka tulee tehtaalle EU:n alueelta. Kuteet, kanttinauhat ja matto tehdään omassa kutomossa Mattokutomo Mallassa.

Mattokutomo Malla
Mattokutomo Mallan tarina sai alkunsa jo 1970-luvulta, kun Mallan perustajan Marian vanhemmat perustivat nykyään VM-Carpet Oy:nä tunnetun mattokutomon Lappajärven Karvalaan. Marian ja muiden kylän lasten elämään kuului silloin vahvasti melkein joka maalaistalossa louskuttavat matonkutomakoneet. Mattojen kuteita kerittiin kudepaaleista, mattoja viimeisteltiin tuvassa ja kutomolla oli töissä niin mummot kuin naapurin sedät ja täditkin. Näissä ympyröissä Maria vietti kasvuvuotensa alle kouluikäisestä alkaen. Käsityöperinnettä toki oli muutenkin; mummu ompeli vaatteita, kutoi ryijyjä ja mattoja kangaspuissa ja maatalon emäntänä isoäiti eli isu kutoi muun muassa villasukkia

Parhaimmillaan pelkästään Lappajärvellä oli yli 90 rekisteröityä mattokutomoyritystä. Ajat muuttuvat ja kutomot Suomessa ovat vähentyneet eikä olemassa olevillekaan oikein helposti jatkajia löydy.

Rakkaudesta mattoihin perustettiin Mattokutomo Malla ja ostettiin olemassa olevan kutomon liiketoiminta. Mallistossa ovat kestävät ja helppohoitoiset sekä suositut tiivispintaiset puuvilla- ja puuvilla/paperinarumatot. Mattokutomo Mallan matot tunnetaankin laadukkaina ja kestävinä sekä ulkonäöltään skandinaavisen tyylikkäinä.

Mallan sisaryritys Karvala Oy:llä on myös oma mattokauppa Kotimatto Seinäjoella. Kotimatto on myynyt näitä mattoja melkein alusta alkaen, joten tuotteet ja laatu ovat tuttuja pitkältä ajalta. Rakkaus kotimaisiin mattoihin sekä halu säilyttää osaamista ja valmistusta Suomessa olivat Mattokutomo Mallan vahvat motivaatiot jatkaa kutomon toimintaa.
”Vastuullisuus, innostus ja tekemisen ilo ovat niitä arvoja, joiden pohjalta mattokutomossa toimimme.” sanoo Maria Viita-aho-Tohni, kutomon omistaja.

 

Hoito-ohjeet

Imurointi. Tahrojen pyyhintä tuoreeltaan kuivalla tai kostealla liinalla. Hellävarainen tasovesipesu 30°C tarvittaessa.

Materiaali

kerrattukude on 80% kierrätettyä puuvillaa, 20% pes, joka antaa kuteelle lisää kestävyyttä. Paperinaru on märkälujaa, matoille sopivaa ja kesätävää paperia. Loimi viskoosi-pes.