Lumia värikäs Puuvilla-paperinarumatto

Alk. 96 

Lumia on turvallinen myös lasten käyttämiin tiloihin. Reippaat ja pirteät värit nostavat koko tilan tunnelmaa. Lumian värivalikoimassa löytyy raikkaat keltainen, lime ja turkoosi sekä rauhallisemmat tummanvihreä ja roosa.

Kotimainen Lumia puuvilla-paperinarumatto on pölyämätön, tiivis ja laadukas matto, joka valmistetaan pitkällä kokemuksella ja ammattitaidolla Pohjanmaan lakeuksilla. Tiivispintainen matto on pienillä raidoilla elävöitetty. Leveämpi raita noin 1 cm puuvillakudetta ja välissä ohut paperinaru. Lumia matolla on avainlippu-tunnus osoituksena kotimaisesta valmistuksesta.

Lumia sopii erityisesti sinne, mihin halutaan kestävä, kaunis ja helppohoitoinen matto. Myös pyöreänä. 200 cm saakka myös omilla mitoilla. Pituutta voi olla tarpeen mukaan.

Matto on puuvillakantattu ympäri. Puuvilla on kierrätettyä, kuteessa on 20% pes lisäämässä kestävyyttä. Valmistettu Suomessa.

Toimitusaika 16 päivää

Syötä haluamasi mitat (leveys x pituus)

xcm

Syötä haluamasi pituus

cm

Kerro kaverille:

Tuotekuvaus

Kotimainen LUMIA puuvillamatto on kudottu kerratusta puuvillakuteesta ja paperinarusta. Maton tiivis pinta on helppo imuroida ja puhdistaa. Matto on pölyämätön ja tasovesipestävä. Sopii myös varhaiskasvatuksen tiloihin. Avainlipputuote.

Leveydet 80 cm, 140 cm, 160 cm ja 200 cm. 200 cm leveyteen saakka omatkin mitat onvat räätälöitävissä. Kaksinpuolin käytettävä, pohjaamaton matto. Sopii myös lattialämmitteisille lattioille.

Mattojen valmistus vaatii paljon käsityötä ja ammattitaitoa. Kotimaisen Lumia maton valmistus tapahtuu Pohjanmaalla. Lanka tulee tehtaalle EU:n alueelta. Kuteet, kanttinauhat ja matto tehdään omassa kutomossa Mattokutomo Mallassa.

Mattokutomo Malla
Mattokutomo Mallan tarina sai alkunsa jo 1970-luvulta, kun Mallan perustajan Marian vanhemmat perustivat nykyään VM-Carpet Oy:nä tunnetun mattokutomon Lappajärven Karvalaan. Marian ja muiden kylän lasten elämään kuului silloin vahvasti melkein joka maalaistalossa louskuttavat matonkutomakoneet. Mattojen kuteita kerittiin kudepaaleista, mattoja viimeisteltiin tuvassa ja kutomolla oli töissä niin mummot kuin naapurin sedät ja täditkin. Näissä ympyröissä Maria vietti kasvuvuotensa alle kouluikäisestä alkaen. Käsityöperinnettä toki oli muutenkin; mummu ompeli vaatteita, kutoi ryijyjä ja mattoja kangaspuissa ja maatalon emäntänä isoäiti eli isu kutoi muun muassa villasukkia

Parhaimmillaan pelkästään Lappajärvellä oli yli 90 rekisteröityä mattokutomoyritystä. Ajat muuttuvat ja kutomot Suomessa ovat vähentyneet eikä olemassa olevillekaan oikein helposti jatkajia löydy.

Rakkaudesta mattoihin perustettiin Mattokutomo Malla ja ostettiin olemassa olevan kutomon liiketoiminta. Mallistossa ovat kestävät ja helppohoitoiset sekä suositut tiivispintaiset puuvilla- ja puuvilla/paperinarumatot. Mattokutomo Mallan matot tunnetaankin laadukkaina ja kestävinä sekä ulkonäöltään skandinaavisen tyylikkäinä.

Mallan sisaryritys Karvala Oy:llä on myös oma mattokauppa Kotimatto Seinäjoella. Kotimatto on myynyt näitä mattoja melkein alusta alkaen, joten tuotteet ja laatu ovat tuttuja pitkältä ajalta. Rakkaus kotimaisiin mattoihin sekä halu säilyttää osaamista ja valmistusta Suomessa olivat Mattokutomo Mallan vahvat motivaatiot jatkaa kutomon toimintaa.
”Vastuullisuus, innostus ja tekemisen ilo ovat niitä arvoja, joiden pohjalta mattokutomossa toimimme.” sanoo Maria Viita-aho-Tohni, kutomon omistaja.

 

Hoito-ohjeet

Imurointi. Tahrojen pyyhintä tuoreeltaan kuivalla tai kostealla liinalla. Hellävarainen tasovesipesu 30°C tarvittaessa. Ei ravistelua kantatuista päistä eikä taittamista.

Materiaali

kerrattukude on 80% kierrätettyä puuvillaa, 20% pes, joka antaa kuteelle lisää kestävyyttä. Paperinaru on märkälujaa, matoille sopivaa ja kesätävää paperia. Loimi viskoosi-pes.