Iina Puuvillamatto

Alk. 138 

Seesteinen, laadukas ja tiivispintainen kotimainen  puuvillamatto. Iina helppohoitoinen ja sopii myös allergisille. Tämä kotimainen matto on pölyämätön ja kestävä. Tämä kaksin puolin käytettävä matto sopii myös lattialämmitteisille lattioille.

Toinen puoli tummempi ja toinen vaaleampi. Halutessasi molemmat puolet samalla värillä, ilmoita siitä lisätietokentässä tilauksen yhteydessä.

Valmistus Pohjanmaalla, Suomessa. Kuteessa 80% kierrätettyä puuvillaa. Hieman joustava pinta on miellyttävä jalan alla.

Matto on ympärikantattu puuvillanauhalla.

Vakiokokojen lisäksi mattoa voidaan tehdä omilla mitoilla aina 160 cm leveyteen saakka.

Toimitusaika 18 päivää

Syötä haluamasi mitat (leveys x pituus)

xcm

Syötä haluamasi pituus

cm

Kerro kaverille:

Tuotekuvaus

Iina puuvillamatto valmistetaan Suomessa Etelä-Pohjanmaalla. Tämä kotimainen matto on tiivispintainen, kaunis, kestävä ja helppohoitoinen.

Iina matto on saatavilla omilla mitoilla aina 160 cm leveyteen saakka.

Miellyttävän tuntuinen pinta tekee tästä suomalaisesta tuotteesta mukavan jalan alla. Matto sopii myös lattialämmitteisille lattioille. Kaksin puolin käytettävä.

 

Mattokutomo Malla
Mattokutomo Mallan tarina sai alkunsa jo 1970-luvulta, kun Mallan perustajan Marian vanhemmat perustivat nykyään VM-Carpet Oy:nä tunnetun mattokutomon Lappajärven Karvalaan. Marian ja muiden kylän lasten elämään kuului silloin vahvasti melkein joka maalaistalossa louskuttavat matonkutomakoneet. Mattojen kuteita kerittiin kudepaaleista, mattoja viimeisteltiin tuvassa ja kutomolla oli töissä niin mummot kuin naapurin sedät ja täditkin. Näissä ympyröissä Maria vietti kasvuvuotensa alle kouluikäisestä alkaen. Käsityöperinnettä toki oli muutenkin; mummu ompeli vaatteita, kutoi ryijyjä ja mattoja kangaspuissa ja maatalon emäntänä isoäiti eli isu kutoi muun muassa villasukkia

Parhaimmillaan pelkästään Lappajärvellä oli yli 90 rekisteröityä mattokutomoyritystä. Ajat muuttuvat ja kutomot Suomessa ovat vähentyneet eikä olemassa olevillekaan oikein helposti jatkajia löydy.

Rakkaudesta mattoihin perustettiin Mattokutomo Malla ja ostettiin olemassa olevan kutomon liiketoiminta. Mallistossa ovat kestävät ja helppohoitoiset sekä suositut tiivispintaiset puuvilla- ja puuvilla/paperinarumatot. Mattokutomo Mallan matot tunnetaankin laadukkaina ja kestävinä sekä ulkonäöltään skandinaavisen tyylikkäinä.

Mallan sisaryritys Karvala Oy:llä on myös oma mattokauppa Kotimatto Seinäjoella. Kotimatto on myynyt näitä mattoja melkein alusta alkaen, joten tuotteet ja laatu ovat tuttuja pitkältä ajalta. Rakkaus kotimaisiin mattoihin sekä halu säilyttää osaamista ja valmistusta Suomessa olivat Mattokutomo Mallan vahvat motivaatiot jatkaa kutomon toimintaa.
”Vastuullisuus, innostus ja tekemisen ilo ovat niitä arvoja, joiden pohjalta mattokutomossa toimimme.” sanoo Maria Viita-aho-Tohni, kutomon omistaja.

e.

 

Hoito-ohjeet

Imurointi ja haluttaessa tuuletus. Tahrojen poisto tuoreeltaan. Tarvittaessa hellävarainen tasopesu 30°C. Ei ravistelua kantatuista päistä. Mahdollinen kutistuma pesussa noin 5%.

Materiaali

Kuteessa ja kantista 80% kierrätettyä puuvillaa ja 20% pes lisäämässä kestävyyttä. Kuteen ydinlankana osittain juutti. Loimi pes/viskoosi.