Ale!

Aurea Nukkamatto

Alk. 96  114 

Hienostunut AUREA matto on Jukka Rintalan suunnittelema. Aurea-maton värikkäässä versiossa hehkuvat revontulten värit. Maton pinta on pehmeää polyamidinukkaa, joka tuntuu miellyttävältä jalan alla. Olohuoneen sisustajaksi sopiva matto, joka tuo ilmettä halutessasi myös vaikkapa makuuhuoneeseen tai aulaan. VM-Carpetin mallistoa.

AUREA kestää myös julkisen tilan käytön esimerkiksi oleskelutiloissa ja neuvotteluryhmissä, missä ei käytetä rullatuoleja.

Erikoismittaisena voit tilata myös pyöreän maton. Kirjoita silloin ostoskorissa lisätietokenttään Huom! Pyöreänä.

Valitsemalla kokovaihtoehdoista koon: erikoiskoko, voit valita mittatilaustyönä tehtävän maton juuri sinun tarpeisiisi, tässä maksimileveys 4 metriä ja pituutta saa olla vaikka kymmeniä metrejä.

Toimitusaika 18 päivää

Poista

Syötä haluamasi mitat (leveys x pituus)

xcm

Syötä haluamasi pituus

cm

Kerro kaverille:

Tuotekuvaus

AUREA matosta saat myös omia räätälöityjä mittoja aina 4 metrin leveyteen saakka.

Maton pinta on pehmeää polyamidinukkaa. Pohjaus on liukumaton EVAPOLYTEX®, joka tekee matosta ryhdikkään. Matto pysyy hyvin paikallaan jalan painon alla. Pohjausmateriaali soveltuu kaikille lattiamateriaaleille ja lattialämmitteisiinkin tiloihin. Se ei jätä jälkiä lattiaan ja on hajuton, murenematon ja kierrätettävä.

Matto kestää kulutusta ja sopii myös esimerkiksi julkisten tilojen sohvaryhmiin.

VM-Carpet –
Arto ja Aila Viita-aho perustivat mattokutomon vuonna 1973. Samalla ystävällisellä ja rehellisellä mutta innovatiivisella asenteella valmistetaan VM Carpetin matot edelleen.

Viita-ahon Mattokutomon alkuvaiheisiin liittyy hauska tarina: Vuonna 1975 Arto Viita-aho päätti ystävänsä Harri Kujalan kanssa ostaa matonkuteita Ruotsista vasta avatulle mattokutomolleen.  Harri Kujala sai ruotsinkielentaitoisena soittaa puhelun, josta ensimmäisen keskusneiti yhdisti paikalliselle nimismiehelle. Seuraava puhelu osui huonekaluliikkeeseen nimeltä Ikea. Matonkuteita ei löytynyt, mutta supliikkina miehenä Harri möi ensimmäisen ison tilauksen melkein siltä istumalta. Sillä tiellä ollaan edelleen, samalla ystävällisellä ja iloisella mutta tarkalla, rehellisellä ja innovatiivisella asenteella valmistetaan VM Carpetin matot edelleen.

Mattokutomo

Viita-ahon mattokutomon perustivat Arto ja Aila Viita-aho vuonna 1973 Lappajärven rannalle, Karvalan kylään. Kutomossa tehtiin mm. räsymattoja jo heti alusta lähtien, myöhemmin mukaan tulivat myös nukka- ja villamatot, puuvilla, sisal ja pellava. VM Carpet on panostanut hyvään suunnitteluun alusta lähtien, Suomen eturivin suunnittelijoiden kanssa yhteistyötä kutomo on tehnyt jo 20 vuotta.

Lappajärvi

Kauan kauan sitten putosi taivaalta meteoriitti, iskeytyi keskelle pohjanmaan lakeutta ja muodosti Lappajärven. Se on pohjalaismaakuntien suurin järvi ja Suomen suurin kraatterijärvi. Nyt kraatterijärven rannoilla nauttivat syvistä viileistä vesistä lukuisat mökkeilijät ja kalastajat.

Karvalan kylä

VM Carpetin ja Viita-ahon perheen koti on Karvalan kylä Lappajärven rannalla, kylä sai nimensä verkonkutojien perheeltä, joka aikoinaan asutti aluetta. Kalaverkot nimittäin valmistettiin eläinten karvoista, kuten hevosen jouhista. Vireällä paikkakunnalla on asukkaita 3200 ja Karvalasta matkaa kunnan keskustaan 12 kilometriä. Kun Karvalan kylässä lähdetään kauppaan, ei ovia edelleenkään tarvitse panna lukkoon, naapureita tervehditään kylänraitilla ja kahville saa poiketa.

Hoito-ohjeet

Säännöllinen imurointi. Tahrat poistetaan tuoreeltaan puhtaalla, kostealla liinalla. Pesu-ohje: Kuivapesu vaahdolla tai hellävarainen tasovesipesu max. 30°C miedolla pesuaineliuoksella ja pehmeällä harjalla. Ei liotuista eikä kovaa hankausta. Huolellinen huuhtelu runsaalla vedellä. Kuivataan ilmavasti. Ei saa taittaa.

Materiaali

Polyamidinukka
Pohjaus turvallinen EVAPOLYTEX